お知らせ一覧NEWS

2017年07月10日

Conference on Education of Data Science, November 1(Wed), 2(Thu), 2017, Hikone Campus, Shiga University

November 1(Wed), 2(Thu), 2017

“Shikon Shosai Kan” Building (Building for Interdisciplinary Research)

Hikone Campus, Shiga University, Japan

Access: https://www.ds.shiga-u.ac.jp/en/access/

Purpose of the workshop: In April of 2017, Shiga University launched a new faculty of data science with 100 undergraduate students in each year. Students learn statistics and computer science as essential skills and furthermore they learn how to extract value from real data in various fields, such as business, healthcare, education and environment. We will present the idea and the curriculum of the new faculty of Shiga University and discuss needs for data scientists in Japan and other countries. Also, our plan for future establishment of graduate course will be discussed.

【Invited Speakers】

Prof. Jung Jin Lee, Soong Sil University, Korea

Prof. Yuan-chin Ivan Chang, Academia Sinica, Taiwan

Dr. Michael Bulmer, University of Queensland, Australia

Prof. Xiao-Hua Andrew Zhou,University of Washington, U.S.A.

Prof. Bruno de Sousa,University of Coimbra, Faculty of Psychology and Education Sciences, CINEICC, Portugal

Prof. Masataka Taguri, Yokohama City University, Japan

Prof. Shigeru Kawasaki, Nihon University, Japan

※Program details will be announced as soon as fixed.